Com reduir costos d’impressió i controlar documents amb un únic software

Publicat a General, Ricoh el 27/09/2012 per

La manca de recursos pot ser un problema per a una empresa o institució, però sobre utilitzar-los és tant o més perjudicial. La solució en el món de l’ofimàtica és el software Equitrac. Un programa dissenyat exclusivament per portar un control sobre les impressions i fotocòpies i l’ús de tots els aparells d’impressió d’una empresa.

Els seus avantatges es situen en tres àmbits:

  • Reducció dels costos globals de l’empresa
  • Augment del control i seguretat dels documents impresos
  • Implicació en la sostenibilitat mediambiental

Equitrac ofereix un programa intel·ligent molt útil per centres educatius i universitaris, però també efectiu per a qualsevol tipus d’empresa, ja que permet disposar d’una diagnosi sobre qui, on i quan està imprimint sigui un usuari o un departament. Al mateix temps, permet definir les característiques dels documents impresos, potenciant que siguin en blanc i negre en lloc de a color, a doble cara… i, així, minimitzar el cost per pàgina i fomentar un ús responsable de les impressions i fotocòpies.

Gràcies a Equitrac, tots els usuaris han d’estar identificats amb una clau per poder accedir als aparells d’impressió. La identificació permet conèixer detalladament qui usa l’aparell i a quina hora. Així, per exemple, en un entorn universitari es pot fer pagar a l’usuari per les impressions realitzades i amb aquest control evitar usos innecessaris. Al mateix temps, ofereix la possibilitat de fer un seguiment als documents impresos, ja que aquests queden emmagatzemats en un servidor i són impresos després que l’usuari s’ha identificat. Així, no es perden documents o queden abandonats a la safata d’impressió.

L’usuari també pot eliminar documents que s’hagin enviat a imprimir per error i el programa pot eliminar automàticament treballs abandonats a la cua d’impressió.

Tot aquest control exhaustiu afavoreix una despesa menor de paper i tòner i d’aquesta manera fomenta que l’empresa o centre docent contribueixi a la sostenibilitat del medi ambient.

Equitrac és compatible amb qualsevol sistema operatiu, permet tenir connectats en xarxa tots els aparells d’una empresa i serveix per qualsevol aparell dels principals fabricants del mercat (Ricoh, Xerox, HP, Canon, etc.)

Copier comercialitza Equitrac amb la voluntat que aquelles empreses que volen reduir costos, augmentar la seguretat dels documents i contribuir a la sostenibilitat mediambiental, tinguin un programa al seu abast. Fàcil, senzill i eficient.

Copier fa un pas més en el seu compromís amb el medi ambient

Publicat a General el 18/09/2012 per

En un context econòmic complicat, sovint les empreses prioritzen els beneficis econòmics i el volum de facturació per davant d’altres qüestions. Però, més enllà de l’aspecte econòmic, també estem en un moment històric on el medi ambient i la preocupació pel canvi climàtic juguen un paper important. I les empreses no en poden estar al marge.

Copier ha decidit augmentar el seu compromís en aquest àmbit i s’ha adherit als Acords Voluntaris. L’empresa vigatana ha sol·licitat, de forma voluntària, poder formar part d’aquest pla que promou l’aplicació de mesures de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacleentre les empreses públiques o privades que ho vulguin.

Actualment, només unes 80 empreses catalanes formen part d’aquest programa sensible amb el medi ambient. Copier és una d’elles i ja disposa del segell de qualitat que acredita el seu compromís ferm per a la reducció dels gasos d’efecte hivernacle. En concret, aplica mesures com usar cotxes més eficients, territorialitzar els tècnics per zones, realitzar impressions a doble cara o optimitzar espais a les seves instal·lacions amb despatxos comuns i no compartimentats o la instal·lació d’un espai de cuina per reduir desplaçaments dels treballadors.

 

Els Acords Voluntaris estan impulsats pel Govern català a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) que fa el seguiment de les emissions de les empreses adherides i l’aplicació de mesures de reducció d’emissions, al marge de les que ja estableix la normativa.

Un simple canvi de bombetes, millores en la climatització o substituir vehicles per a d’altres més eficients poden ser mesures de fàcil aplicació i que redueixen en més d’un 20% les emissions de CO2 de les empreses.

Copier té clar que ser competitiu no renyeix amb tenir un compromís amb el medi ambient.